Archives de RandoVélo.org

Historique : https://web.archive.org/web/20211021131647/http://www.randovelo.org/fr/lasbl/venous.php

Itineraires : https://web.archive.org/web/20211021102648/http://www.randovelo.org/fr/veitin.php

Topo-Guides : https://web.archive.org/web/20211021104414/http://www.randovelo.org/fr/vetopog.php

Signalisation-Balisage : https://web.archive.org/web/20211021190255/http://www.randovelo.org/fr/vebalis.php

LF-Routes : midden en lange afstanden fietsroutes netwerk in Vlaanderen

https://www.groteroutepaden.be/nl/fiets

Langeafstandsfietsen, het woord zegt het zelf: het gaat om het fietsen van een route die zich uitstrekt over een lange afstand, een route in lijn die diverse regio’s en zelfs landen doorkruist.

Verscheidene Europese landen alsook Vlaanderen beschikken over een netwerk van langeafstandsfietsroutes. Het is nooit de snelste route van A naar B, wel de meest aantrekkelijke. En niet het aantal kilometers dat je per dag aflegt bepaalt of je aan het langeafstandsfietsen bent, dan wel de lengte van het traject tussen het begin- en eindpunt van de gehele route.

De trajecten maken altijd gebruik van veilige fietswegen uit de buurt van drukke verkeersassen. Langeafstandsfietsroutes vormen de perfecte basis voor het plannen van weekend- en dagtochten, én in het bijzonder meerdaagse trektochten en fietsvakanties. Je kan een traject uitstippelen langsheen verschillende routes. Of je kunt ook kiezen om een thematische route te volgen van begin- tot eindpunt, zelfs over de grenzen heen. Zo ontdek je op een sportieve manier heel wat verrassende plekjes in binnen- en buitenland.

https://www.groteroutepaden.be/nl/fietsen-5/fietsroutes/vlaamse-icoonroutes

Lange afstanden fietsroutes netwerk in Europa

Op deze pagina kan je kennismaken met enkele interessante routenetwerken in Europa. Sommige zijn bewegwijzerd, andere niet.

https://www.groteroutepaden.be/nl/fietsen-5/fietsroutes/in-europa

RV-Routes : midden en lange afstanden fietsroutes netwerk in Wallonië

Het Waalse RV-netwerk telt 11 routes, goed voor meer dan 2000 km bewegwijzerde fietsroutes. Dankzij Rando-Vélo kan je niet alleen alle Waalse jeugdherbergen met elkaar verbinden maar ook grote, historische steden zoals Namen, Luik, Bergen, Doornik, Dinant en Bouillon.

De RV-routes vormen een netwerk waardoor je combinaties kan uitstippelen die afgestemd zijn op je persoonlijke wensen … of mogelijkheden want Wallonië is gekend voor haar glooiend landschap. De RV-routes sluiten ook aan op de omliggende netwerken: de Vlaamse en Nederlandse LF-routes, de Franse Voies Vertes en de verschillende langeafstandsroutes in Duitsland en Luxemburg.

https://www.groteroutepaden.be/nl/rando-velo-wallonie